Kompletní interiér bytu 4+kk, Praha 8 – Libeň

Realizace: 2020

Text: Marina Boulevard / Foto: Mga. Tomáš Dittrich

Tereza Janků © Tereza Janků © Tereza Janků © Tereza Janků © Tereza Janků © Tereza Janků © Tereza Janků © Tereza Janků © Tereza Janků © Tereza Janků © Tereza Janků © Tereza Janků © Tereza Janků © Tereza Janků © Tereza Janků © Tereza Janků © Tereza Janků © Tereza Janků © Tereza Janků © Tereza Janků © Tereza Janků ©


Byt v developerském projektu, který se nachází ve druhém podlaží bytového domu v blízkosti slepého ramene řeky Vltavy v Areálu Dock v Libni.

Interiér pro rodinu s malým synkem. Zadáním bylo obejít se pokud možno bez černé barvy, pečlivě jsme zvažovali různé možnosti uspořádání, barevných i materiálových kombinací. Byt je zútulněn množstvím textilií, tapet a množstvím jiných osobitých prvků s přírodním charakterem.

Hlavní inspiraci jsme hledali v samotné přírodě, protože majitelé bytu mají rádi hory a turistiku, a to jsme se snažili promítnout i do použité barevnosti. Neutrální základ v podobě bílého nebo světle béžového vestavného nábytku doplňuje dubová dýha či masivní dřevo, a zemité barevné tóny, zejména zelené, zelenkavé, rezavé, šedé. Na stěnách jsou lokálně použity cementové a metalické stěrky i tapety. Na zemi je dubová vícevrstvá podlaha a jednoduché kusové koberce.

Zvláštní pozornost jsme pak věnovali i výběru svítidel do celého bytu a kombinaci různých scénářů osvětlení, i podsvětlování pomocí LED technologie ať už podhledů, či samotného nábytku.

Vstupní hala: tu jsme vybavili blokem šatních skříní s dýhovaným elementem orámované niky s lavicí. Šatní skříň má ve spodní části otevřené podsvětlené police na obuv. Na protější stěně je velkoplošné zrcadlo s masivní dubovou poličkou s nepravidelným ohoblovaným okrajem.

Obývací pokoj: je prostorný a disponuje romantickým výhledem na říční rameno. Ve výhledu převládají zelené a vodní tóny, a to bylo inspirací pro použití zelenkavé tapety a čalounění židlí, tmavší zelené čalounění je použito na sedačce. Kulaté otvory v dělících fasádních panelech byly volnou inspirací pro kulatý jídelní stůl z masivního dubu, a pro kruhový výřez v podhledu nad stolem, který je opatřen metalickou stěrkou a je po obvodě podsvětlený, což způsobuje krásný efekt. Kuchyňská linka se skládá ze dvou částí, jednak z dýhované části s vysokými moduly a vestavnými spotřebiči, vpravo s policovým regálem, a jednak z pracovní části kuchyně v bílé barvě. Tato část je v levé části ukončena vysokým multifunkčním modulem, který v sobě jednak skrývá prostor pro drobné kuchyňské spotřebiče v pokračování pracovní desky, jednak v horní části policový regál, hlavní dominantou je však rohový elektrický krb. Na tuto část volně navazuje stěna s tapetou a zavěšenou TV s dýhovanou skříňkou u země, která má zároveň sloužit i jako lavice na sezení. Materiál pracovní desky v kuchyni je bílý Technistone. Samotná obývací část je kromě sedačky s tmavě zeleným čalouněním doplněna relaxačním polohovatelným křeslem ve skořicové barvě a dvojicí masivních dubových stolků.

Ložnice: Vedle ložnice je samostatná šatna, nemuseli jsme tedy místnost samotné ložnice zaplnit šatními skříněmi. Jako úložný prostor zde slouží zavěšený blok světle béžových skříněk na stěně nad postelí, LED pásek ve dně skříněk slouží místo nočních lampiček. Jako odkládací stolky jsou použity masivní dřevěné špalky. Postel je včetně čela čalouněná v látce barvy petroleje, na stěně za čelem je tapeta v šedohnědém odstínu. Naproti posteli je na míru vyrobený zavěšený dýhovaný toaletní stolek zkoseného tvaru s velkoplošným lepeným zrcadlem.

Pracovna: je využívána jako home-office, vybavena rohovým pracovním stolem a hravou sestavou částečně otevřených a uzavřených skříněk, vyrobených na míru, v kombinaci světlého dřeva a béžové. Nechybí zde ani rozkládací sofa pro případné návštěvy.

Dětský pokoj: je koncipován jako malý dětský svět s dostatkem možností pro hru a sportovní i pohybové vyžití. Zhruba v polovině místnosti je navržen dřevěný trám, na který je možné zavěsit houpačku, gymnastické kruhy, lano na šplhání či jiné hravé prvky. Na stěně jsou namontovány dětské žebřiny s klouzačkou. Blok šatních skříní s dvířky v kombinaci dvou materiálů přechází plynule do dvoupatrové postele s laťováním. Vše bylo vyrobeno na míru. Barevně je pokoj laděn do modrých a šedých tónů s neutrálním základem nábytku v bílé barvě a světlém dřevu. Nyní vzhledem k věku malého uživatele jsou drobnější doplňky voleny v cirkusovém stylu, ale až povyroste, půjdou lehce přeměnit.


^ nahoru

Ing.arch. Tereza Janků   |   IČO 71419811

A: Bubenečská 41, 160 00 Praha 6-Bubeneč

T: +420 777 103 566   |   E: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

login

 < Opište číslo: 8